milivolt electronics world news TSE_Bakan_entrk:_Gzetim_konusunda_Irak\'la_da_anlamak_zereyiz-didimhaber.net
18-04-2014

TSE Bakan entrk: Gzetim konusunda Irak\'la da anlamak zereyiz

TSE_Bakan_entrk:_Gzetim_konusunda_Irak\'la_da_anlamak_zereyiz

AYDIN - 18.04.2014 14:02 Cuma

 

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Bakan Hulusi entük, yedi sekiz aydr youn bir ekilde yaptklar çalmalar sonucunda, "gözetim hizmeti" konusunda yedi ülkenin ardndan Irak'la da anlama salamak üzere olduklarn açklad. TSE Aydn l Temsilcilii'nin açlnda konuan entürk, kurumlarnn adn herkesin bildiini ancak neler yapabileceini hemen hemen hiç kimsenin bilmediini söyledi.

 

Aydn ve Mula'daki tüccar, esnaf ve sanayicilere hizmet verecek olan TSE Aydn l Temsilcilii, Aydn Ticaret Odas (AYTO) bünyesinde faaliyete balad. Piyasa gözetimi ve denetimi, LPG tanklarnn periyodik muayenesi, SG ekipmanlarnn periyodik muayenesi, TSE hizmet belgelendirme, laboratuar hizmetleri belgelendirme, müteri dostu kurulu ve müteri dostu belgelendirme, araç tadilat onaylar gibi birçok önemli hususta hizmet verecek olan temsilciliin açlna Aydn Valisi Erol Ayyldz, TSE Bakan entürk ve Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, AYTO Yönetim Kurulu Bakan Hakan Ülken ve Meclis Bakan Sefa Yüksel, meslek ve sivil toplum kurulular temsilcileri katld.

 

Törende konuan entürk, toplumun TSE ile ilgili bildiklerinin, yapmakta olduklar ilerin yüzde 5’ini bile oluturmadna dikkat çekerek, "Dünya ticaretinin yüzde 80’i, dorudan doruya standartlar üzerinden yürütülmektedir. Standartlara tâbi olmayan ürünlerin, küresel pazarda kendisine yer bulabilmesi mümkün deildir. Ulusal pazarmz olan Türkiye pazar da küresel pazarn bir parças. Gümrük Birlii Anlamas'n imzalam bir ülke olarak, zaten Gümrük Birlii pazarnn bir parçasyz. Gümrük Birlii’nde tüm pazarlar standartlar üzerine kuruludur. Bu yüzden ürünlerinizi standartlara uygun bir ekilde üretmeniz yeterli deil. Üretiminizi tarafsz ve marka deeri yüksek bir kurulua teyit ettirmeniz gerekiyor. Eer kurumun marka deeri yüksek deilse aldnz belge, sizin pazarlardaki rekabet gücünüzü arttramaz. dünyamzn ihtiyaç duyduu belgeleri marka deeri yüksek bir ekilde verebilmek için son 1,5 yldr youn bir çaba içerisine girdik.” dedi. Türkiye’deki sanayi kurulularnn dolayl veya dorudan yurtd belgelendirme kurulularna mahkum edildiini söyleyen TSE Bakan entürk, “Yurtd belgelendirmelerinin çok ciddi maliyetleri var. Gerekli tüm belgelerin yurtiçinde verilebilmesi için yatrmlarmz sürdürüyoruz. TSE’de 20 küsur çeit belge varken son 1,5 ylda 30’a yakn belgelendirme alanna girdik. Halen çok sayda alanda çalmalarmz devam ediyor. Son 10 ylda toplam 10 milyon liralk yatrm yapmayan TSE, sadece geçen yl 30 milyon liralk yatrm yapt. Üç yl içinde tamamlamay planladmz yatrmlarmzn deeri 400 milyon dolar buluyor. Bunlarn tek amac, Türk sanayicisinin ihtiyaç duyduu test ve hizmetlerin yerelde verilebilmesidir. Gözetim hizmeti, bizim de çok geç farkna vardmz bir konu oldu. Asl engel ve teknik zorluklarn burada çkarldnn farkna vardk. Asl fahi fiyatlarn burada olduunu gördük. u ana kadar Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Sudan, Birleik Arap Emirlikleri, Kamerun ve Gabon ile anlamalar imzaladk. Bu anlamalar sayesinde, TSE’den alnacak uygunluk belgesiyle bu ülkelerin gümrüklerinde mali sorgulama hariç ürün güvenliiyle ilgili baka hiçbir sorgulama yaplmamas imkanna sahip olundu. En büyük sknt Irak'la yaanyor. Çabalarmza ve geçen ay davetime cevap vermemelerine ramen ekibimle Irak’a giderek el sktk. 6 ve 7 Mays’ta heyetleri gelerek altyapmz inceleyecek. nallah çok ksa bir süre sonra iki firma tarafndan yürütülmekte olan Irak Gözetim Hizmeti, TSE’nin üzerine geçecek. Bu anlama, özellikle o bölgeye ihracat yapan üreticilerimize büyük bir kolaylk salayacaktr.” eklinde konutu.

 

TSE hizmetlerinin ehre getirilmesi çalmalarnn geçen haziran aynda baladn belirten AYTO Bakan Hakan Ülken ise, “Aydn’da 605 sanayi iletmesiyle 400'ün üzerindeki akaryakt ve LPG istasyonu, yönetmelik gerei Hizmet Yeterlilik Belgesi almak zorunda. Bu belgenin her sene alnmas veya yenilenmesi gerekiyor. zmir’e gelip giderken iki üç haftalar bulan gecikme yaanabiliyor. Dosyada eksiklik olmas halinde bu süre daha da uzayabiliyor. Aydn’da balanan Mulal iletmeler de TSE hizmetlerinden daha hzl faydalanma imkanna kavutu. Bu Mula için de önemli bir admdr. TSE, ileride belki Mula’da da yatrm yapacak ama u an itibariyle Mulal, zmir’e gidip gelmekten kurtuldu. AYTO olarak büyükehir olan Aydn’n ve Aydnlnn ayana bugün itibariyle TSE hizmetlerini getirmi durumdayz.” açklamasn yapt.

 

Törende konumalarn ardndan Vali Ayyldz ve AYTO Bakan Ülken tarafndan, TSE Bakan entürk ve Ege Bölge Koordinatörü Karaman’a plaket verildi. Daha sonra TSE Aydn l Temsilcilii açld. Kurdeleyi birlikte kesen Ayyldz ve entürk, temsilcilikte incelemelerde bulundu.

Keywords: Aydn, TSE,AYTO

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..